Sabtu, 20 Oktober 2012

Peperiksaan Percubaan SPM 2012 online


KUALA LUMPUR - Celcom Axiata Berhad akan memperkenalkan peperiksaan percubaan pertama kali untuk pelajar yang akan menduduki Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) menerusi 'Educube', perkhidmatan pendidikan secara online.

Dalam satu kenyataan, Celcom berkata ia akan memberi peluang kepada calon untuk menajam kemahiran mereka dalam empat subjek iaitu Matematik, Sains, English dan Bahasa Malaysia.

Pelanggan boleh memilih sebarang masa dan tarikh antara 22 hingga 28 Okt untuk menduduki peperiksaan percubaan itu, yang hanya dibenarkan sekali sahaja.   

Keputusan keseluruhan di seluruh negara akan dikeluarkan  dalam tempoh 48 jam dari tarikh akhir tempoh peperiksaan iaitu pada 28 Okt.

Pelajar boleh melihat keputusan mereka, jawapan yang salah dan menentukan keseluruhan ranking menerusi modul Kad Laporan Online Educube, kata kenyataan itu.

Educube akan turut memberi dana berjumlah RM10,000 kepada tiga pelajar teratas sebagai insentif tambahan.   

Perkhidmatan pembelajaran online Educube boleh dilanggan pada kadar RM4.99 sebulan.  - Bernama


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Ke arah keperibadian yang seimbang dan pendidikan yang berkualiti

Lihat Yang Ini Pula

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mengenai Saya

Foto saya
Ilmu sifatnya ibarat cahaya penyuluh yang boleh menerangi kegelapan, menunjuk arah perjalanan, memandu akal menentukan baik daripada yang buruk. Ilmu diumpamakan seperti hujan membasahi bumi. Ia mampu menumbuhkan, menghidupkan, menyuburkan pelbagai tanaman dan manfaat kepada makhluk serta sifatnya boleh menyucikan. Sabda Rasulullah SAW bermaksud: "Sebaik-baiknya sedekah seseorang Muslim belajar ilmu kemudian mengajarkan kepada sahabatnya." (Hadis riwayat Ibnu Majah).

Pengikut